torsdag 21 juni 2012

Resan har börjat...

Igår 20:30 anlände Bouskett till Mem efter att har gått från Pukavik förra lördagen via Kristianopel, Byxelkrok och Västervik. Imorse skulle Ronnie och Jan ta sej vidare till Söderköping innan det var dags för dom att mönstra av. Men när dom vaknade imorse möttes de av att Göta Kanal´s första sluss gått sönder.Ena fästet till slussporten hade släppt så den hängde på svaj. 12:30 kom första halvan av den besättning som nu skulle mönstra på. Vid 13:30 så var slussen lagad och dom kunde slussa in i Mem´s hamn i väntan på den andra halvan besättning. Jag och Joel som fick skjuts av Åke & Monica kom ner till  Mem vid kl 17:00. Kapten Persson som varit stilla några timmar hade räknat ut att om vi gick på en gång så skulle vi hinna upp till Söderköping innan slussarna stängde för kvällen. Sagt och gjort vi slängde in packningen och drog iväg på en gång. Lika bra att kastas in i det på en gång. Monica tog chansen och åkte med. Åke och Daisy gav sej iväg mot Söderköping med bilen.
Vi fick en fin tur med soligt väder; hoppas det håller i sej under hela kanal veckan.




Upp till Söderköping så hade vi en sluss så det blev en lagom mjukstart av vad som komma skall... Joel´s första tanke och kommentar: man skulle haft handskar med sej!


Som premiär angörare så bjöds det på rosa jordgubbsbubbel och loka till chauffören. Även Daisy fick komma ombord och känna på sjölivet. Efter skål och härligt umgänge så begav sej Åke och Monica tillbaka mot Västerhaninge och vi gick upp för middag i Söderköping.



Det blev en god pizza vid hamnen och nu sitter vi i kajutan och väntar på att krypa ner i kojen. Imorgon fortsätter äventyret på  Göta Kanal!

1 kommentar:

  1. Åhhhhh.... Inte så liiite avis!! Ha en UNDERBAR vecka i skilsmässodiket det är så härligt! Blogga FLITIGT!!!
    5 år sen vi gjorde den resan nu! Galet vad tiden går!!

    SvaraRadera