fredag 22 juni 2012

Etapp 1

Klockan 05:40 imorse ringde klockan. Det var visst någon som inte riktigt gått in i semestermode och glömt autolarmet på :) Vi stängde av det och somnade om till kl 8. Vaknade till strålande sol och åt en lugn frukost; förväntasfulla inför första riktiga sluss dagen. Klockan nio öppnar slussarna och i den första var vi själva. Sen till nästa sluss hade vi fått sällskap av 3 båtar till och det började kännas trångt men det funkade bra. Bouskett tog täten och vi gick först i alla slussar, skönt då vi kunde lägga oss till ro utan att behöva bry oss om dom andra.




Dagens första sluss var byggd 1841, dom gjorde ett bra jobb på den tiden.

Vi har ju läst att man ska hålla utsikt och lämna plats för stora turbåtar men det var ingen som varnade oss för kor!!



Vår första dubbelsluss ligger framför oss, spännande!!


Slussen ser ju full ut när vi har lagt till, men det ska in 3 båtar till. Det är väldigt duktiga, hjälpsamma och trevliga ungdommar som jobbar vid slussarna.



Vi har passerat en hel del broar idag oxå. Vissa lyfter dom och denna gled helt enkelt bakåt.


Sen hade vi somliga som blev så varm i kläderna så hon tog sej an 2 st båtar!! Men är det tredje gången man åker kanalen så har man ju hunnit öva upp sej.


Sen kom vi fram till liten liten sluss, slusshöjden var 5 cm.... Så på den fick vi öppna luckorna själva.



Här glider vi fram i solen med våra slusskompisar. Det är max 5 knop i kanalen så börjar man slussa med några båtar så blir det att man automatiskt slussar tillsammans hela dagen; på gott och ont....


När vi körde över första sjön så passade vi på att laga midsommarlunch. Men mitt i lunchen så tog sjön slut och vi fick kasta oss ut och slussa.


Underbar natur och det är så härligt att kanalen är inte i en dal utan man åker i höjd med resten av omgivningen.


Sen så är det väldiga kontraster på kanalen här passerar vi under E4.


Efter en rivstart och en lång dag så var vi alla värda en angörare. Och oj vad fint den satt!

Imorgon så väntar denna lilla nätta slusstrappa så det är nog dags att ta en sista öl och sen krya ner i förruffen. Midsommarafton kl 21:45!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar