söndag 24 juni 2012

fortsättning på dag 2

Orkade inte riktigt skriva klart igår så jag fortsätter idag. Vi passerar nu över sjön Boren så det finns inte så mycket att titta på eller slussar då vi ska hoppa iland och dra.
Igår när vi kom vi en krök så stack helt plötsligt en turbåt fram. Alla blev vi lite spända och nervösa vi har ju sett på bilder att dom tar upp ganska mycket av kanalen, men det gick jättebra.


Vi 3 så började vi närma oss Borensberg det var där vi tänkte lägga till för dagen. Etappen mellan Berg och Borensberg var helt klart den bästa hittills. Känslan av att glida fram jämte fårhagar, folk som sitter och metar, gamla herrgårdar med pelargon blomlådor vid vattnet. Det är mycket folk som cyklar brevid kanalen och sen tältar eller tar in på vandrarhem. Vi fotas en del av dessa och vid broöppningar och slussningar, hade vi tagit 10:- bilden så hade det nog kunnat finansiera kanal avgiften :)



Precis innan vi anlände till Borensberg så möttes vi av detta mysiga lust hus. Rätta mej om jag har fel men är det inte där Lena hånglar med Björn H:son Larsson i första Göta kanal filmen :)
Runt hörnan sen så kom vi in i Borenberg där var det bara en sk nivå sluss. Dvs vi ska slussa 2 dm så man behöver knappt lägga fast båten. Joel fick hjälp till att stänga slussportarna och öppna luckorna.

När vi kom förbi brorn så såg vi att våra slusskompisar från göteborg låg i gästhamnen. Trots att dom drar íväg på sjöarna så hinner vi ändå ifatt dom. Men dom hade bara stannat på lunch så dom körde vidare, skulle försöka hinna ner till Vadstena.


Dom har ett väldigt bra service hus i Borensberg, rena duscha och bra toaletter. Vi hade tänkt att vi skulle äta middag på Göta Hotell men dom höll midsommarstängt, så vi fick nöja oss med att fotas utanför. Middag fick bli på Borensberg gästgiveri där hade dom en Göta Kanal bryggd från skottland med en hint av whiskey. En sån fick det bli till kapten.
På baksidan stod det en liten historia:

 Det står att om man avnjuter en lagom mängd vid kanalen så kan man få en skymt av baby nessie. Jag tror nog vi träffade henne redan innan vi drack brygden.

Efter middagen drog vi oss tillbaka till vår mysiga kajuta. Satte fyr på oljepannan och lite Kim Larsen på spotify.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar