tisdag 26 juni 2012

Borenshult´s slusstrappa

Vi tog det lugnt på söndagmorgonen och gick först vid 10 tiden. Kvällen innan hade vi räknat efter och insåg att vi låg före i schemat och var tvungen att sakta ner, annars hade vi landat i götebotg alldeles för tidigt. Först skulle vi över sjön Boren och sen väntade Borenshults slusstrappa. Piece of cake tänkte vi den är ju bara på 5 slussar, i Berg var det ju 7 på raken. Vi är alla ganska möra i händer och armar men vi har så himla kul så det glömmer så fort vi kör in i en sluss igen.

Bara för att vi är ute och åker båt betyder inte det att man kan se ut hur som helst. Och håret blir ju så himla flygit när det är nytvättat.
När vi kom fram så var det ingen kö, skylten visade att nästa uppslussning skulle ske vid 11:30. En av turbåtarna var på väg ner så vi väntade in den. Återigen möttes vi av supertrevliga slussvakter dom har verkligen bidragit till att denna resa har blivit så bra. När vi kom till brunnby sluss igår så var mamma över på andra sidan och pratade med göteborgarna på Deltan. Så kom slussvakten fram och frågade mamma; Gick det bra för er att lägga till vid Berg igår. (det var då det blåste en del) Ja då det var inga problem, det gick så bra så.
Åh vilken tur vi hade så dåligt samvete att vi inte hann få upp er igår! Då jobbade hon vid berg igår och den sista slussvakten innan sjön Roxen har då meddelat att vi var på väg över. Dom jobbar ju aldrig vid samma sluss 2 dagar irad. Vilket jag tror är bra då det är en väldigt skillnad på hur mycket man behöver "jobba" och ta i beroende på var man är.

Detta mötte oss när vi gick upp och kollade in slussen i väntan på att turbåten skulle komma ner. Kändes galet hög och mycket riktigt, detta var de allra högsta slussarna på hela Göta Kanal. På 5 slussar så skulle vi upp 15,8 meter.  Medans vi väntade så kom det fler båtar som skulle upp. Och det var nog tur för ju fler båtar desto bättra går det att slussa. Det svänger inte lika mycket.


Det blev riktigt trångt då det kom en fet segelbåt oxå. Och luckorna var ovanför vattenytan när slussningen drog igång så det blev ett jäkla drag. Men en strålen gick rakt på segelbåtens för så den hölls inne av det.





Det var en 2 st som skötte denna sluss. Och när Joel och pappa började slappna av och småprata så brassade han på ännu mer :) Men dom fick slita hårt i denna sluss!!




Vi hade ganska mycket publik så det gällde att hålla tungan rätt i mun och inte göra bort sej. Det var en slitig men även en maffig sluss att gå upp för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar