tisdag 17 juli 2012

Vilodag!!

Måndagen så vaknade vi av att det spöregnade precis som metrologerna förutspått. Vi åt frukost i lugn och ro och klädde sen på oss stövlar och regnkläder och gav oss iväg. Vi hade planerat att gå upp till Karlsborgs fästning och kolla på museet. Vi gick längs strandkanten och det blåste helt galet mycket. Sjön såg ut som värsta arga havet och det slog upp vågor och skräp på vägen. Vi passerade en restaurang som såg väldigt lockande och inbjudande ut tänkte den får vi komma ihåg till hemvägen. Det var ingen rolig promenad men som dom säger Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder!!

När vi kom fram till fästningen så märkte vi att den är fortfarande i bruk och det är en massa militärer som jobbar där. Man fick pga av detta inte gå runt inne i fästningen utan det var mest ute på gården och runt muren. Det var med dagens väder inte så lockande så vi gick in på det museet som fanns. Ett militär museum med massa gamla kläder och utrustning. Dom hade även en tillfällig plast utställning som var jättebra. Vi har inte så mycket foton från promenaden dit, vågade knappt ta upp kameran i regnet. Dom hade utförsäljning av gamla militärkläder på museet. Inte lika billigt som på O&B på den gamla goda tiden när vi köpte grötrockar för 10:-



På väg tillbaka så stannade vi på restaurangen vi passerat innan. Så skönt att komma in i värmen, det var som sagt mysigt fast med lite udda inredning. Det fanns mycket att titta på. Det blev en varsin varmt gulasch soppa och öl. Efter det så blev det stopp för bunkring på systemet. Sen gick pappa och Joel ner till båten, jag och mamma kollade n shoppingen i karlsborgs centrum. Inte så mycket att hurra för det fanns en bokhandel med bra sortering både på böcker och små saker som man egentligen inte behöver. Det blev ett yatzy till pappas stora glädje.

 På kvällen så gick vi upp till restaurangen som låg i hamnen; Ida´s brygga. Mycket trevligt ställe med bra service och god mat. Rekommenderas!! Sen avslutade vi kvällen med några öl och ett parti yatzy. Och Englands em match på radion. Det är nästan mer spännande och lyssna än att kolla på fotboll, låter som att det ska bli hela tiden med dessa exalterade kommentatorer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar