tisdag 14 augusti 2012

Trollhättan

Vi lämnade Spiken vid 8 på morgonen och styrde vidare genom Vänen mot infarten till Göta Älv. Siktet idag var inställt på Trollhättan.



Ut farten är trång och det blir en hel del zick-zack körning. Då det fortfarande var lågsäsong när vi gick så hade vi inte så mycket sällskap eller möten. Vilket var skönt för det var rejält trångt på vissa ställen. Vänen har en fantastisk skärgård, nästan så att man glömmer att det faktiskt är en sjö.





Det fina vädret vi hade igår hade dragit vidare så det blev mest "inomhus" häng. Ute på Vänen så blev vi efter ett tag om körda av Delta 40. Det är på sjöarna som dom med snabba båtar har en viss fördel.

Så var vi framme vid Brinkebergskulle och den första av de 6 slussar som skulle ta oss ner till västerhavet. Och vilka slussar sen helt Galet stora!! Tänkte att här kan det nog bli lite livat trots att vi slussar ner. Men nej så blev det inte; dessa slussar är hypermoderna och har någon modern lucka i botten. Så det tog ett tag innan jag ens märkte att vi hade satt igång och slussa ner.


Det var så lugnt så jag kom inte på något alls att hjälpa till med eller hålla emot. Men det måste ju iallafall se ut som att man gör något...

Nästan framme i Trollhättan så kom det ännu en ny slags bro. Här hissas hela bron rakt upp i vågrätt läge. Vi fick för första gången använda vår VHS och anropa brovakten och be om öppning. Vi fick då uppge vår masthöjd så hissade upp bron i lagom höjd. Dom kan välja att stanna bron efter några meter om man inte är så hög men ändå för låg för att gå under.

Framme i Trollhättan så drog jag, Joel och mamma upp stan för att fixa middag. Vi var alla ganska sega och kunde inte riktigt bestämma oss för vad vi skulle ha. Till slut kom vi fram till att lite plockmat nog skulle vara lagom. Joel gick tillbaka med påsarna och jag mamma skulle kolla lite vad Trollhättans shopping hade att erbjuda. Men efter typ 2 butiker tittade vi på varandra;
Är du lika trött som jag??
Ja!!
Vad säger du?
Ska vi?
Ja vi går nog tillbaka till båten istället..

Inte ofta vi inte orkar gå i butiker och slussarna idag var ju ingen utmaning. Kan vara så att alla var lite slitna efter att ha varit ute i 7 dygn. På väg ner slank vi in i en rea bokhandel hittade en bok med Gert Fylking och Robert Aschbergs bästa fräckisar köpte med den till pappa.
Plock middagen blev alldeles lagom, och väldigt rolig då det blev en del högläsning ur den nya boken.




Efter middagen så lämnade vi kvar kapten som försvunnit in i morgondagens sjökort...

och gick på lokal!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar