torsdag 2 augusti 2012

Läckö slott och Spiken

Torsdagmorgonen bjöd på lika fint väder och vi siktade idag på Läckö Slott för att sen gå drygt en halvtimme till och ligga i Spikens gästhamn.

Morgonkaffe till sjöss.




Här kan man ana Läckö Slott i horisonten. Jag minns Läckö Slott väldigt starkt från sist vi gick kanalen, typ 1989 eller nåt sånt, så jag ville gärna dit igen.

Vi la till lagom till lunch och gick upp mot slottet. Nästa guidad visning var om en timme så vi passade på att äta innan. Inne på borggården fanns en a la carte restaurang meny´n kändes sådär, så vi gick ner till cafét som ligger i de gamla stallarna. Där hittade alla något dom var sugna på så vi stannade där vilket definitivt var rätt beslut. Fantastisk god mat!!
Efter lunch så gick vi gudiad tur på slottet tyvärr så fick man inte fota alls inne på slottet. Det var en bra tur och det är ett mysigt litet slott. Dom hade även en utställning med Lennart Nilsson och hans fascinerande fotografier; Ett barn blir till.
Dom har en helt ekologisk köksträdgård som var så underbar. När vi var där så var det 3 trädgårdsmästare där och jobbade. Vi berömde dom för deras fina trädgård och dom tackade men la till att det ligger många timmar bakom.
Sen så la vi ut och gick vidare mot spiken. Infarten till Läckö Slott´s gästhamn är minst sagt smal. In/ut farten är mellan bryggan och de gröna pinnarna. Vi var glada att vädret var lugnt.

När vi kom fram till spiken så hittade vi en perfekt plats i gästhamnen. När vi gled in så såg vi att våra kompisar på Delta 40 oxå var på plats. Dom passerade oss på Vänen tidigare "några" knop fortare än oss. Dom mötte upp oss och bjöd in på en angörare hos dom vilket vi glatt tackade ja till. Så vi la till illa kvick och slank över på några kalla i kvällsolen. Sen gick vi en runda i hamnen som är supermysig  det säljs mycket rökt fisk där. Många av små bodarna säljer både fisk och öl så vill man ha en lättre middag kan man sätta sej där. Vi kollade in affären för eventuell grillning men där var det väldiga överpriser. Så vi bestämde oss för att gå på restaurang; ska man äta dyrt kan man lika gärna få nån som laga det till en.
På väg upp till restaurangen så mötte vi Delta 40 igen, dom var på väg till samma restaurang så det blev en gemensam trevlig middag. Och efter fick vi en chans att bjuda igen så det blev en whiskey på Bouskett. Sen när dom gått till sej så njöt vi av ännu en underbar solnedgång och lugn hamn. Nästa dag så bär det av mot Trollhättan och lite mer stadskänsla.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar